Ножі & Точила

Ножі & Точила

Гострило.

Ручне гострило. 

Гострило – це пристрій для ножів, використовуваний для їх заточування, коли того вимагає необхідність. Подібна необхідність стає очевидною в той момент, коли ніж втратив минулу тонкість вістря, затупився і не так добре ріже. У таких випадках і використовують такий прилад як гострило.

Гострило – прилад, який широко використовується, – і в побуті і в професійній діяльності. У домашньому господарстві нерідко трапляється, що його доводиться використовувати чи не щодня. Але звичайно, якщо ми говоримо про кухонні або професійні ножі, то і гострила, як прилад заточування, бувають різних видів, і використовуються залежно від сфери їх вживання.

Взагалі, гострило – це багато в чому комплексне поняття, особливо враховуючи наскільки багатьох видів воно буває. Різноманіття приладів даної категорії дійсно дуже дивує, але, наприклад, для рядового споживача найбільш корисною є група настільних жорен. Такі жорна найбільш прості. Їх нескладна конструкція полягає, по-перше, з корпусу, в який вставляється декілька дисків, діаметр яких спеціально підбирається, що забезпечує і заточування, і правку ножа одночасно. Зазвичай конструкція гострила дискова, але зустрічаються і інші види. Зрозуміло, що такий прилад може бути використаний лише на кухні, для заточування звичайних кухонних ножів.

Для ув'язнення дорожчих елітних ножів вам знадобиться інший вигляд гострила. Само собою, вибираючи і використовуючи жорно, необхідно завжди розуміти, для якого саме виду ножів воно призначається. Наприклад, гострило для сталевого ножа і гострило для керамічного мають різні властивості, і використовуючи непідходяще жорно ви не лише не доб'єтеся потрібного вам результату, але й сповна можете зіпсувати ніж.

Потрібно враховувати і кут заточування, який також відрізняється. Для звичайного кухонного ножа оптимальний кут - від 15 до 25 градусів.

Найбільш зручним, у тому числі і на кухні, є електричне жорно для ножів. Електричне жорно значно швидше працює, чим ручне. Весь процес заточування ножа, який затупився займе близько п'яти хвилин. Якість заточування з використанням електричного жорна буде не гірше, ніж якість професійного заточування.

Наша компанія вже багато років займається продажем різних видів і типів гострив. Таким чином, ви можете купити жорно для ножів у нас. Звернувшись до нас, ви можете бути упевнені, що ми працюємо на вищому рівні і на користь наших клієнтів.



Ваша скидка: -14%
KUCHENPROFI Ножиці кухонні 23 9900 28 00
Ваша скидка: -17%
Новинка
KUCHENPROFI Ножиці кухонні 24 1009 28 20
Показано з 1 по 15 із 27 (2 сторінок)